Salah satu tanda kiamat makin hampir apabila banyak bangunan-bangunan pencakar langit didirikan. Dan perkara ini telah jelas banyak berlaku di dunia ini. Tetapi penulis berasa amat terkejut kerana ia juga di rancang di ibu kota Makkah. Bayangkan kalau Makkah ada pencakar langit sendiri. Maknanya umat Islam sendiri melakukan apa yang tertulis dalam alQuran dan hadis.
Saya tak tahu sejauh mana kebenaran perkara ini tetapi berikut adalah gambar yang saya dapat menerusi email. Mungkin ada benarnya. Semoga membuat kita berfikir.
Popularity: 5% [?]
No related posts.
Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

















dah la nak buat hotel 7 bintang…aku dapat rasakan satu kegagalan
[Reply]
Konda Kondi Reply:
August 31st, 2010 at 9:06 pm
satu kegagalan mungkin..
satu kepelikan juga mungkin..
mengapa membazir utk benda yang tidak sepatutnya..
byk lagi umat Islam menderita..
[Reply]
sesuatu yang benar. Itulah kenyataannya. Menara jam jadi kebanggaan kerajaan saudi. bernilai jutaan US dollar. Hampir siap dibina tak lama lagi.
[Reply]
Konda Kondi Reply:
August 31st, 2010 at 9:07 pm
kenapalah di bazirkan duit tu begitu sahaja..
ramai lagi orang Islam hidup dalam kemiskinan..
tak terfikir langsung ke pak Arab ni?
adei..
[Reply]
Mekah adalah tali barut US
[Reply]
“Maknanya umat Islam sendiri melakukan apa yang tertulis dalam alQuran dan hadis.”
come on la. kalau x buat bende2 ni pun, kiamat tetap akan tiba.
[Reply]
“Tetapi penulis berasa amat terkejut kerana ia juga di rancang di ibu kota Makkah. Bayangkan kalau Makkah ada pencakar langit sendiri. Maknanya umat Islam sendiri melakukan apa yang tertulis dalam alQuran dan hadis.”
Saya terkejut dengan ayat ni.. adakah kalau kita buat bangunan pencakar langit, kita akan menamatkan dunia ni? tidak. semuanya Allah yang tentukan. kita tak tahu bila kiamat akan terjadi..tapi kita kena sedar kita dah berada di akhir zaman.. bila-bila masa je dunia akan mula kiamat..
Bangunan pencakar langit actually dah banyak di seluruh dunia..kenapa perlu juga menuding jari pada menara jam di Mekah.. kita bercakap tentang tanah suci Mekah..tanah suci kebanggaan agama kita.. tentera bergajah pun tak dapat nak runtuhkan Kaabah di Mekah.. jangan kerana sepotong ayat, nanti di Mekah akan jadi benda yang kita tak minta..
Sekadar teguran..tak nak publish pun takpe. tapi saya menegur rakan seagama saya.. saya pernah ke Mekah.. perlu untuk saya berkongsi rasa teruja dan bangga dengan kesucian kota Mekah ni…
P/s: Menara jam tu dah siap dibina..dah diuji pada bulan lepas (Ogos).. berbanggalah Islam mampu bina bangunan bertaraf dunia..
[Reply]